Program

A Tribute to Papa Bue

 

”A Tribute to Papa Bue” er en koncert for Arne Bue Jensen, hvor fem af hans fremragende tidligere musikere fra Papa Bue’s Viking Jazz Band mindes hans musik. I juni 2017 optrådte orkesteret for fulde huse i Støberihallen i Hillerød – en koncert arrangeret af ”Jazz i Rosenhaven” – og ved den lejlighed lovede vi de begejstrede tilhørere, og alle dem der gik forgæves, at de vil få mulighed for igen at høre ”Buerne” i Rosenhaven. Glæd jer til at opleve vidunderlig jazz musik i verdensklasse.

Besætning:

 

Jack Anderson: Trompet og sang. Erik Andersen: Klarinet.

Ole ”Fessor” Lindgreen: Trombone. Per Jacobsen: Piano og sang.

Henrik Simonsen: Trommer.

 

Paul Harrison Band

 

Paul Harrison disker op med et yderst succesfuldt band, og kan i 2018 fejre 20 års jubilæum som kapelmester. Kendt for sin karakteristiske spillestil, højt musikalsk niveau og et stærkt sammenspillet udadvendt team. Der serveres alt fra up-tempo numre til smukke ballader, i stor variation inden for jazzens rytmiske stilarter. Der skrues op for fuldblodsjazz i international klasse, som Paul Harrison Band i to årtier har været storleverandør af på alverdens scener.

Besætning:

 

Paul Harrison : Klarinet/Sopransax/Altsax. Kevin Grenfell: Trombone. Bo Møller Petersen: Guitar/Banjo/Sang.

Søren Stausbøl: Piano/Sang. Peter Williams: Kontrabas.

Mikkel Find: Trommer.

 

The Spirit of New Orleans

 

The Spirit of New Orleans er i dag ét af de mest kendte og rutinerede orkestre i Danmark, med en unik dynamisk og swingende stil, der rummer alle de ingredienser, der skal til for at gøre musikken levende. Orkestret spiller ragtime, blues, marcher, lovesongs, evergreens, egne kompositioner samt gospel og spirituals af høj kvalitet. God stemning og kontakt til publikum med musik og sang langt ud over scenekanten

Besætning:

 

Preben Nissen: Trombone og sang. Carsten Hemmingsen: Banjo.

Jan Schiöpffe: Trommer. Stig Nielsen: Saxofon. Kim Holm Nielsen: Bas.

 

Max Lagers New Orleans Stompers

 

Et genhør med Max Lagers, som mange sidste år kom til at holde af bl.a. på grund af deres spilleglæde og den måde de præsenterer deres musik på. Spillestilen er den klassiske for New Orleans jazzen med vægten lagt på det enkle og kollektive spil. Orkestret er stærkt inspireret af 1940s og 1950s store navne inden for New Orleans jazzen.

Besætning:

 

Bo Ericsson: Trompet. Peter Trädgårdh: Trombone.

Ulf Albrektsson: Klaver og sang. Anders Rylander: Banjo.

Ored Borgsund: Bas. Lennart Carlsson: Trommer .

Michael Cinthio: Klarinet og saxofon

 

Henning Munk og Plumperne

 

Orkesterleder Henning Munk Plum, en af Danmarks bedste klarinet- tister og sopransaxofonister, har håndplukket fem fremragende musikere. Med sikker stil og stor kærlighed til bl.a. Sidney Bechet – og til gamle marchnumre og spirituals – har orkesterlederen opbygget sit band.

Besætning:

 

Henning Munk Plum: Klarinet og sopransax. Marc Davis: Kontrabas.

Björn Ekman SE: Banjo og sang. Henning Toxværd: Trommer.

Mads Hyhne: Trombone. Nis Toxværd: Saxofon

 

Jazzín´Jacks med Anna Pauline

 

Bandet blev dannet i 1981 af musikere med omkring 20 års erfaring fra forskellige kendte svenske traditionelle jazzbands. Musikken er swingende og dynamisk i den traditionelle jazzstil. Jazzin’ Jacks har også i år taget Jacks dejlige datter Anna Pauline med som sangerinde. Sammen med det øvrige band tryllebandt hun sidste år Rosenhaven, og vi lovede at orkesteret ville komme igen med Anna.

Besætning:

 

Jack Andersson: Trompet. Anna Pauline: Sang.

Lasse Karlsson: Klarinet. Kalle Kronqvist: Bas. Morten Hertz: Basun. Lenny Ekström: Trommer Martin Landgren: Klaver.

 

Doc Houlind New Orleans All Stars

 

 

Orkestret består af yngre og ældre musikere bl.a. et par tidligere PAPA BUE folk, med en fælles interesse for tidlige Papa Bue numre samt den tidlige New Orleans jazz, som den blev præsenteret af de største amerikanske orkestre. Disse orkestre var med til at skabe revival jazz perioden, der udgjorde jazzboomet i 60’erne og 70’erne i Europa.

 

Besætning:

 

Søren Doc Houlind: Trommer/sang . Jesper Capion Larsen: Klarinet.

Lis Krøyer: Piano. Ebbe Kjærsgaard Hansen: Banjo. Kristian Barfod: Trombone. Karl Kronqvist: Bas. Jørgen Munksgaard Nielsen: Trompet.

 

Scandinavian Old Stars

 

Scandinavian Old Stars består af rutinerede musikere fra den danske traditionelle jazzscene. De er hjemme i New Orleans, gospel, dixieland og tidlig swing. En jazzoplevelse af de sjældne.

Besætning:

 

 

Preben Nissen: Basun og sang. Ole Olsen: Bas. Jørgen Fjeldstrup: Trommer. Gert Jakobsen: Trompet.

Niels ”Flipper” Stuart: Klarinet og tenorsax.

Søren ”Doc” Houlind: Piano og sang. Ole Sterndorff: Banjo, guitar mv.

 

Basement Jazzband

 

Basement Jazzband står for traditionel jazz med et bredt repertoire af jazzklassikere og evergreens. En af grundene til bandets popularitet er den stramme, disciplinerede og swingende Dixie stil.

Besætning:

 

Sven Levandowsky: Trommer/Orkesterleder. Jørgen Villumsen: Bas.

Jan Duelund: Banjo/Sang. Jens Bodholt: Basun.

Mogens Eghjort: Trompet. Lasse Karlsson: Klarinet.

Martin Landgren: Piano/Sang.

 

Papa Piders Jazzband

 

Et af Sveriges mest populære jazzbands, som har rødder helt tilbage til 60’erne. Bandet blev i 2013 belønnet både med juryens og publikums pris, som Sveriges bedste jazzband. Papa Piders vækker pragtfulde minder om Acker Blick, Ken Colyer og Chris Barber.

Besætning:

 

Sverker Nyström: Klarinet, saxophone og sang. Claes Nordborg: Bas og sang. Klas Nilsson: Trompet og sang. Bo Lindgren: Trommer.

Anders Hultman: Banjo og sang. Pider Åvall: Trombone og sang.

 

Carlsberg Brassband spiller på byens torve og gader

den 16. juni og 18. august

Carlsberg Brass Band er et gadejazzband som spiller jazzmusik med inspiration fra tyvernes New Orleans.

 

Det ni mands store Carlsberg Brass Band er et orkester, som udover den autentiske lyd også er kendt for sit visuelle udtryk og ikke mindst for sin sprudlende optræden på gaderne.

Bandet, som har eksisteret siden 1982, består af musikere, som har spillet jazz i en menneskealder. Orkestret har optrådt på jazzfestivaler og til arrangementer mange steder i Europa, udover i Danmark, blandt andet Askersund og Borlänge i Sverige, Cork i Irland, Harrogate i England, Avignon og Rouen i Frankrig.

 

Ved Jazz i Rosenhavens åbnings- og afslutningskoncerter sejler Brass Bandet samen med borgmesteren og andre honoratiores med fuld musik fra Hillerød Torv

med retning mod Rosenhaven. Her udføres en bragende Jam Session sammen med dagens band – og når borgmesteren har holdt sin tale, underholder Brass Bandet de næste 2½ time i byens gågader, forretninger og center, inden man vender tilbage til en afslutnings Jam Session. DET SKAL OPLEVES.